Dohody treba rešpektovať

04.04.2011 Celý región

Bratislava – 31. marca 2011 – Národná rada Slovenskej republiky sa dnes okrem iného bude venovať aj novele zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest. Predložená novela ignoruje výsledky spoločného rokovania zástupcov ZMOS a predsedníčky vlády SR.
Združenie miest a obcí Slovenska považuje predložený návrh zákona a jeho pozmeňujúce návrhy ako neúplné a nedokonalé riešenie problematiky, pod ktoré sa podpísala absencia hlbšieho poznania a širších súvislostí. Poslanci sa dnes budú zaoberať legislatívnou iniciatívou ktorá vôbec nereaguje na aktuálne otázky.
Rada Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s avizovanými zmenami v zákone konštatovala, že nie je dôvod na nedokonalé, neúplné a nekomplexné riešenia. Podľa názoru ZMOS novela zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest mala byť predložená na rokovanie Národnej rady Slovenskej republiky pri rešpektovaní záverov „okrúhleho stola“, ktorý sa špeciálne venoval tejto téme. Podľa nášho názoru dohody treba rešpektovať. Preto považujeme za nepochopiteľné, ak poslanci predkladajú návrh zákona, ktorý ignoruje závery z rokovaní realizovaných na úrovni predsedníčky vlády.

Michal Kaliňák,
hovorca ZMOS
 

Vyberte región